Investim în proiecte ce duc la dezvoltarea durabilă a zonei

Vrem să ne dezvoltăm comunitatea! O bună parte din profitul nostru îl investim în beneficiu comunității. Dacă comunitate se dezvoltă, ne dezvoltăm și noi. Căutăm mereu proiecte benefice pentru comunitate și încercăm să ajutăm cu idei, muncă fizică, cazare sau donații financiare, atât cât ne permitem.


Inițierea grupului RosiaMontana.Community

Vrem să avem la Roșia o comunitate locală cu care să lucrăm împreună la proiecte ce aduc valoare zonei noastre, fie că sunt pe educație, turism sau mediu. Una din cele mai mari realizări ale proiectului de dotare cu laptopuri a școlii din sat a fost că am reușit să atragem alături de noi alți localnici și să lucrăm împreună la atingerea unui scop comun. În speranța că vom putea lucra și pe viitor împreună pentru a ne dezvolta comunitatea am creat un mic grup de inițiativă locală. Detalii despre acest grup și cum te poți implica indiferent dacă ești localnic sau nu, găsești pe rosiamontana.community


Cazare pe un laptop. Dotarea școlii din Roșia

În contextul pandemiei școala din sat a trecut de la scenariul verde la galben, dar nu avea sălile dotate cu laptopuri pentru a putea face transmisii live către elevi. În acest scop am propus un schimb celor ce au un laptop funcțional cu 2 nopți de cazare și un tur ghidat în sezonul 2021. Din profitul făcut din cazările anterioare am achiziționat și noi device-uri și am suportat costurile cu transportul pentru restul. Am oferit 100 de nopti de cazare pentru 50 de device-uri ce s-au strâns în urma acestui schimb, pentru scoala din Roșia. După trecerea pandemiei, laptopurile vor fi utilizate pentru dotarea laboratorului de informatică.


1000€ pentru Muzeu

Zilnic vedem la Roșia monumente, ornamente sau clădiri istorice ce se degradează. Recent s-a prăbușit lapidarium-ul de la Muzeul Mineritului punând în pericol monumente importante de origine romană expuse acolo. Știm că mulți din cei ce se cazează la noi vin pentru a vizita galeriile romane de la muzeu așa că am decis să donăm din profitul obținut pe serviciile turistice de la Casa Petri primii 1000 de euro necesari acestui proiect. Am fi vrut să fi putut dona toată suma, dar mai e nevoie de încă 12000 de euro. Detalii despre acest proiect și cum puteți interveni găsiți aici


Ne promovăm și susținem vecinii

În curte avem un mic spațiu expo unde o să găsești diverse produse făcute de localnici: dulceață, sirop, lactate, țuică, afinată, zacuscă, ceaiuri și produsele naturale (de la Casa Plantelor aflată lângă noi), le povestim celor ce ne vizitează despre ele și îi îndrumăm să îi viziteze pe micii producători și să le cumpere produsele. Căutăm mereu și îi susținem pe localnicii ce pot să ofere masa sau să pregătească gustări pentru turiști și îi îndrumăm pe cei ce ne trec pragul să ia masa acolo. Căutăm mereu localnici ce pot oferi tururi ghidate, îi instruim, le trimitem participanți și îi promovăm pentru a avea cât mai mult succes.


1000€ pentru turnului bisericii

În orice localitate turistică turnurile de biserici reprezintă principalele atracții turistice. Acesta a fost și motivul pentru care ne-am dorit să transformăm vechiul turn al bisericii din sat într-un spațiu de vizitare și un loc de unde te poți bucura de priveliștea asupra satului. Am cumparat materialele necesare, am muncit și am intervenit împreună cu voluntarii de la adoptă o casă pentru a-l deschide, iar de atunci sute de turiști urcă anual în turn pentru a se bucura de privelistea de acolo.

Ce spun cei ce ne-au vizitat?

<i class="fab fa-facebook"></i> Anca Blaga

Anca Blaga

"Amazing place to feel the cultural heritage of Rosia Montana. We stayed in Book Room - the old bank from Rosia, where miners came to exchange the gold for money and explosives. Great start-point for visiting the area. Thank you Adi and Iulia for a great stay, for the movie about Rosia and for the amazing sunset from the church tower. PS: We hope the cats recovered after our kids stressed them for 4 days."

<i class="fab fa-facebook"></i> Florin Matieş

Florin Matieş

"O locație deosebita care te duce înapoi în timp, gazde minunate, primitoare, de nota 10.Aici găsești tot ce ai nevoie, pe lângă liniște și relaxare, biciclete, ghizi, chiar proprietarul ne-a făcut într-o seară o prezentare cu poze și filmulețe a istoriei Roșii Montane. Recomand cu încredere, dar cel mai sigur, haideți și vedeți cu ochii voștri."

<i class="fab fa-tripadvisor"></i> Ramona Vesa

Ramona Vesa

"If you are looking for a special location, nature, history, good local food this is a place to be. Not a luxury location for sure but an old romanian house very nice arranged for guests. The host is friendly, a lot of outdoor activities, guided montain trips , visiting old gold mines. The food was prepared by the neighbours, really tasty"

<i class="fab fa-google"></i> Adrian Vlad

Adrian Vlad

"Passionate host and great location. The house is situated in the middle of the historical part of the village, with a shop 2 minutes away where you can shop for food, water and other supplies. The host was kind enough to take us on tours around the village and even on a MTB trip 50 km long, up until to Geamana village, through beautiful landscapes."

Vezi mai mult, urmărește-ne sau lasă un review pe:
Created by WebsiteBuilder. To edit or build a website, please Log in